Rozpoczął się nowy rok akademicki, a z nim pierwsze warsztaty zorganizowane przez Oddział Szczeciński PTTŻ dla szczecińskich Seniorów z Klubu Seniora Oaza. Zajęcia odbyły się 19 października i w pierwszej kolejności Pani dr inż. Katarzyna Szkolnicka wygłosiła wykład pt. „Maślanka – maślany efekt uboczny”. W drugiej części zaplanowanych warsztatów Seniorzy pod opieką Pani dr hab. inż. Anny Mituniewicz-Małek, prof. ZUT oraz Pani dr hab. inż. Izabeli Dmytrów, prof. ZUT, uczestniczyli w zajęciach praktycznych w zakresie, których zapoznali się z bogatą ofertą mlecznych produktów ekologicznych oraz tradycyjnych i dokonali ich oceny organoleptycznej. W trakcie zajęć Seniorzy przyznali, że na co dzień bardzo rzadko kupują w/w produkty, ale po ich degustacji zadeklarowali, że swoją dietę, w ramach możliwości, wzbogacą zarówno w mleczne produkty ekologiczne jak i tradycyjne.