Skip to main content
Projekty członków PTTŻ naszego oddziału:
- dr inż. Natalia Śmietana – Wstępna ocena przemian zachodzących w mięsie raków Faxonius limosus po zastosowaniu procesu fermentacji mlekowej. Miniatura 6
- dr hab. inż. Remigiusz Panicz, prof. ZUT – GAIN – Green Aquaculture Intensification in Europe. Horyzont 2020.
- dr inż. Barbara Szymczak – Charakterystyka atypowych szczepów Listeria monocytogenes izolowanych ze środowiska produkcji żywności. Miniatura 5.
- dr inż. Łukasz Łopusiewicz – Dojrzewanie roślinnego analogu sera z porostem pleśni. Czy procesy proteolizy i lipolizy zachodzą podobnie jak w tradycyjnym serze Camembert? Miniatura 5.
- dr inż. Łukasz Łopusiewicz – Rozwój innowacyjnych bioaktywnych fermentowanych wegańskich produktów spożywczych z wybranych makuchów dostępnych na rynku polskim, ProBioVege. Lider XI. Więcej informacji o projekcie ProBioVege: https://www.instagram.com/probiovege http://probiovege.com.pl/ https://twitter.com/probiovege